maanantai 25. toukokuuta 2009

Remonttisätky

Puutalon kylpyhuoneen remontointi on ressaavaa ajateltavaa. Avaimet käteen -toimituksessakin pitää seurata, että hommat etenee oikein. Kosteuseristysten tarkistamiseen on palkattu ulkopuolinen henkilö, joka piti soittaa paikalle seinän vesieristystä tarkistamaan ja myöhemmin lattian vesieristystä. Tämän puhelun firma unohti hoitaa ja nyt sit pukkaa kaakelia jo seinään. Soitin sätkypuhelun ja asia on nyt hoidossa.

Vihaan hoitaa remonttiin liittyviä asioita, koska saan joka kerta slaagin, kun joudun miettimään asioiden oikeaa etenemistä. Lisäksi katon höyrysulku ei ainakaan Puutalon märkätilat (2003) rt-kortin mukaan näytä menevän oikein. Ja soitinpa ystävälle, joka pk-seudulla vanhojen puutalojen remppoja tekee ja tietää yhden jos toisenkin asian menetelmistä. Hän vahvisti tulkintani oikeellisuuden, mutta sanoi, että ei hän näkemättä voi sanoa, meneekö se oikein vai väärin, se höyrynsulku. Eli mie maallikko akka tätä asiaa tiedä enkä selville saa, siksi on se tarkastaja sovittu alunperinkin. No onneksi hän (tarkastaja) pääsee heti huomenna aamusta paikalle, niin pääsen tästä ressistä eroon välittömästi.

Koko remontti alkoi ihan väärällä jalalla ja typerässä aikataulussa ja olen saanut minisätkyjä tämän tästä, koska pikkuasioissa on ollut ongelmia. Ei mitään niin vakavaa, että ihan moittia pitäisi, mutta ärsyttää sellainen, että luvataan kymmenen kaunista ja tusina hyvää, että suojataan pinnat. Ja todellisuudessa jätkät painaa menemään kuraiset kumpparit nirskuen maalatuilla puulattioilla. Perskule. No mie sain sanaisen arkkuni auki ja sanoin, että mites ois tuo lattian suojaus ennen kuin yhtään enempää ravaatte siinä.

Ja remontti alkoi 2 viikkoa ennen sovittua. Marssivat sisään, repivät pöntön irti, katkaisivat vedentulon ja katosivat neljäksi päiväksi. Naurettiin ystävien kanssa, että tämä taitaa olla tyypillinen reviirin merkkaustapa näillä firmoilla, mutta ei se 4,5 tonnin laskua maksaessa paljon naurattanut, kun jätkät oli pyörremyrskyn tavoin käyneet 2 tuntia kolmeen pekkaan repimässä tavaroita irti eikä mitään muuta ollut tapahtunut. Kun alkuperäinen diili oli, että laskuja maksetaan työn edetessä aina tehdystä työstä. Kyllä mie siinä mietin, että sopparia tehdessä olisi kai pitänyt sopia jotain rajapyykkejä sille, mikä katsotaan tehdyksi työksi laskutuserää kohden.

Ja nyt alkoi yksi tyyppi vinkua, että työ ei olisi edistynyt meidän omien hommien takia. Me kun poistettiin tässä yhteydessä vanhoja eristeitä, joiden pöly pahentaa minun ja lasten astmaa. Mutta yksikään meidän tekemä homma ei ole ollut kertaakaan heidän tekemistensä tiellä, eli he ovat voineet koko ajan edetä rempan kanssa aikataulussaan. Aikataulu on onneksi alun viivytyksen jälkeen ollut ihan ripeä, mutta laskuja pukkaa yhä niin tiuhaan tahtiin, että vikasta erästä sanoin, että me ei nyt tätä makseta vielä, kun ei ole työ niin pitkälle kuitenkaan edennyt, että koko summa kannattaisi maksaa, kun kattoakaan ei ole edes aloitettu eikä tarkastajaa soitettu paikalle sovitussa vaiheessa.

Jotenkin sählän tuntuista menoa on ollut, etenkin yhdellä pomoista. Se taitaa kuulua tähän sähläsöhlä-klaaniin, niin yritän ymmärtää sitä sen koohausta ja sekoilua aikataulujen ja yksityiskohtien kanssa. Mulla on vaan sen verran aspergerin vikaa, että selvitän itse asioita sen verran, että osaan hätääntyä suunnilleen oikeassa kohdassa. varmasti ne kaiken hoitaa kuten pitääkin, mutta parempi turha hälytys kuin asioiden tarkastuttamatta jättäminen tässä kohden.

2 kommenttia:

  1. Voimia! Tuttua hommaa tuo remontin valvominen, se on rankkaa!
    Pysy vaan tosi tiukkana, komenna niitä miehiä ja pidä huolta, että kaikki tulee hoidettua kunnolla. Äläkä MISSÄÄN NIMESSÄ maksa viimeistä erää ennen kuin työ on aivan valmis ja olet siihen itse tyytyväinen! Muuten jää jokin pikkunippa puuttumaan eikä firmasta tule kukaan koskaan asentamaan sitä, kun ovat jo rahansa saaneet. Se menee niin, että saaduista palveluista maksetaan, ei etukäteen!
    Välillä voi tulla nalkuttava olo, mutta oikeasti tiukkuus herättää kunnioitusta, remonttialallakin. Tsemppiä!

    VastaaPoista
  2. Hyvä tietää, että tiukka saa olla. Mulle kun tuottaa aina vaikeuksia pitää puoliani. Tarkastaja kävi ja sanoi, että maksat sen vikan erän sitten kun on silikoneja vaille valmis kylppäri. Meillä on jätetty 5 prossaa sinne loppuun sellaista viimeistelyrahaa. Tarkastaja puuskahti, että menee vähän laittoman puolelle, kun yleensä prosenttiosuus on kymmenen prossaa. Sillä viidellä prossalla laittaa just ne silikonit seiniin.

    VastaaPoista